KALASTO JA LUPA-ALUE

Taimen ja harjus lisääntyvät luontaisesti monissa Vaikkojoen koskissa. Taimenen elinkiertoa on edistetty poikasalueiden kunnostuksella ja kutusoran levityksellä koskien niskoille. Viime vuosina on istutettu runsaasti eri-ikäisiä taimenenpoikasia. Kesäisin istutetaan säännöllisesti kirjolohta sekä syksyisin kutuvalmiita emotaimenia.


Vaikkojoen runsas haukikanta mahdollistaa takuuvarmat elämykset nuorille kalamiehenaluille ja hauen perhokalastuksesta kiinnostuneille. Paikoin tavataan myös säynettä. 

Lupa-alue alkaa Juuasta Metsävaikon yläpuolelta ja päättyy Kaaville Sivinvirran alle. Reitin järven kuuluvat lupaan lukuunottamatta Kajoonjärveä ja Rakkinelampia. Kajoonkoski on rauhoitettu. Vaikkojokiesite

LUVAT JA RAJOITUKSET

Sallittuja kalastusvälineitä ovat perho ja uistin. Virta-alueilla ei mato- ja tahnasyöttejä. Poikasalueilla suositellaan käytettäväksi yksihaaraisia koukkuja. Taimenen kuturauhoitus on voimassa 1.9-15.11 ja kutusorakoilla kahluu ei ole suotavaa syyskuun ja toukokuun välisenä aikana ettei soran sisällä hautuva mäti tuhoutuisi. Vaikolla ei ole tammukkaa, vaikka osa taimenista saattaakin elää ja lisääntyä ns. jokitaimenina.

Alamitat

Taimen 60 cm
Harjus 35 cm

Lupahinnat (v. 2017)

Suositellaan ns. Vaikkojokitoimikunnan lupaa, joka kattaa koko jokialueen Vaikkojärvestä Sivinvirtaan. Osakaskunnat myyvät myös lupia, jotka kattavat vain tiettyjä joen osia. Alle 12 vuotias saa kalastaa mukana olevan aikuisen luvalla.
Saalisrajoitus 3 lohikalaa/lupa/vrk.

  • 12 e/24 h
  • 40 e/vko
  • 80 e/kausi

Koululaisten ryhmäluvat

  • luokat 1.-6. saavat kalastaa luokan opettajan luvalla (8 e/24 h)
  • 12-18v. (alk. yläasteikäisistä) koululaisryhmät 30 e/24 h

Lupien myynti

Luvan voi maksaa myös suoraan Vaikkojoen Virkistyskalastustoimikunnan tilille Pohjois -Savon Osuuspankkiin (tilinumero FI70 509600 50001837). Maksaessa merkittävä luvan kesto ja alkamis-ajankohta (päivämäärä ja kelloaika). Tulosta maksukuitti mukaan tositteeksi maksetusta luvasta.

Luvan myyjät:


Päivitetty 20.6.2017